Bàner
MAG+S en la memòria PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carla Tarnawski   
divendres, 7 d'octubre de 2011 08:53
Share

Carla Tarnawski: Recordeu el primer día que vàrem sentir a parlar del Magis? Les primeres reunions: primer en petits commites i més tard aquella tan masiva amb els powerpoints. No estic segura que tots sàpiguessim de que es tractava ben bé, però entre reunió i reunió i e-mails, molts e-mails, vàrem ser 50 els atrevits.

Gran part dels detalls finals (l’assignació d’experiència…) va ser durant Juliol, en plenes vacances. Així que no va ser fins que  vàrem començar a fer la maleta la nit anterior que vàrem caure en el compte del que passava, i la veritat al menys jo, en aquells moments hagués preferit quedar-me a casa, continuar amb els plans estiuencs de platja, sortides, viatjes i amics de sempre. Em feia mandra i encara no sabia qué ens trobariem exactament.


Loyola va ser brutal. Des de llavors vaig entendre que res no seria el que imaginava, perque de fet tampoc imaginava res…el lloc era magnífic i la intenció no era una altre que aquesta: trobar´se. No hi havia res concret a fer, però hi havien tantes propostes que no pareves quiet: des de les gimcanes típiques a un macrotrivial i tots sempre acompanyat d’una cocacola de la Chusna (el xiringuito que van possar). Espectacles a la nit, recitals…i també estones d’oració, és clar.


Em van encantar els festivals culturals i amb això vaig començar a entendre de que anava tot això…la grandesa d’una Esglèsia Universal, la católica..

Sen’s va quedar curt, però haviem de continuar i vàrem ser enviats a les experiències. I aquí hauria d’aturar-me perquè són moltes i diferents les coses que cadascú vàrem viure. De nou em vaig quedar sorpresa per les combinacions de països, quines barrejes. I després el sentit de missió. Potser per aquí sentim a parlar de cristianisme, però hi ha indrets al nostre propi país on aquests temes no arrriben i quina pasada! 99 grups de 30 persones de llocs tan diferents!

També l’experiència se’m va quedar curta i també em feia mandra Madrid, amb lo bé que estèm! I ara torna a dormir a terra! I encara tot més massiu! i el Papa? Era tot confús.

Però també vàrem dir que si, i ens vam plantar a Nuestra Señora del Recuerdo tots el del Magis. Semblavem pocs si venies del carrer. Tot era ple de gent a totes hores…la retrobada amb els amics, els nous amics..


Allà ens van donar el YOUCAT, un crucifix horrible i tickets restaurants i a perdren’s per la ciutat! Hi havia tota mena de propostes: cinema, testimonis, museus, macrofestivales.. i cadascú se les apanyava com podía. Constantment ens perdiem els uns amb els altres, costava compaginar els nous grups, el dia no tenia prou hores i anavem molt cansats. Va ser tota una experiencia de convivencia: dormir amb 800 persones sota el mateix sostre, dutxes militars, una sola pica per 400, … però per llavors ja anavem molt entrenats.

I encara ens quedava la nit a cuatro vientos. Arribem allà a la 13 després d’un peregrinatge d’una hora des del metro. Vam menjar el nostre picnic i fins que es va anar el sol cadascú es va preparar per sobreviure com va poder: no hi havia ombra! I encara ens quedava la tempestat: la pluja amb la sorra, el fang, serps…però ho varem aconseguir! I després de la misa cap a casa…

Darrera actualització de dijous, 2 de febrer de 2012 13:56
 
 

Cercar

Bàner

TSKV.cat

Amics de TSKV

L'Homilia del Marc,
Marc Vilarassau


Amidaments (estimatius),
Eloi Aran


De solanes i obagues,
Santi Torres


Passejant per les meves entranyes...,
Cristina Ruano


Siguiendo flechas,
Dani Villanueva


Mayo todo el año,
Ismael Bárcenas


Etiqueta,
Daniel Mercado


Cantando nuestra esperanza,
Cistobal Fones


Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner