Bàner
Free Download Christmas PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloi Aran   
dimecres, 14 de desembre de 2011 09:36
Share

Heu vist Matrix? Segurament recordareu l’escena en la qual en Neo, el protagonista de la pel•lícula, adquireix tot allò que li cal per dur a terme la seva missió descarregant-se els  programes més diversos de forma gratuïta. Armament? Amb un clic s’ho descarrega. Un curs de pilotatge d’helicòpters? Amb un altre clic s’ho descarrega, etc. Així mateix, molt sovint  sembla la nostra vida i el nostre comportament a la xarxa. Ens descarreguem impunement i sense gaires miraments tot allò que necessitem, sense cap mena de cost: posem “free download” al cercador seguit de l’objecte de la nostra atenció i arrambem amb el que calgui.
Ara bé, ens podem baixar allò que és realment important sense cap mena de cost?

 

Sembla que, al final, acabem valorant allò que ens costa, allò que s’encabeix dins del que alguns reclamen com “la cultura de l’esforç”, o segueixen aquella dita de “tot té un preu”. Per altra banda, el que val pel món, anàlogament, també hauria de valdre per les nostres relacions i, més encara, per la nostra relació amb un Déu que ens ha mostrat un estil de vida autèntic (digues-li “salvació” si vols) deixant-s’hi la pell (Ef 1,7; Rm 3,25).
Així i tot, malgrat el pes de la creu i el dringar de les monedes de les nostra traïdoria quotidianitat (Mt 26,15), aquests dies de Nadal celebrem la gran paradoxa de la gratuïtat del misteri d’un Déu que és amor (1 Jn 4,10), que s’abaixa i s’encarna per descarregar-nos (Fp 2,6-11; Jn 10,10), sense demanar res a canvi, gratuïtament, sense exigir mèrits personals ni currículum vitae que mostrar (Rm 5,8).
Free Download Christmas? Sí, però no com el messianisme del protagonista de Matrix, sinó només aquell Nadal que és abaixament (down), només aquell Nadal que no et descarrega i, tot carregant-te (load), t’allibera (free). O, dit amb les paraules de la pregària “La Realitat”, d’Ignacio Ellacuría sj, que aquest Nadal, a semblança de la manera de fer de Déu, sigui una oportunitat per “Fer-nos càrrec de la realitat. Carregar amb la realitat. Encarregar-se de la realitat amb misericòrdia.”

 

 
 

Cercar

Bàner

TSKV.cat

Amics de TSKV

L'Homilia del Marc,
Marc Vilarassau


Amidaments (estimatius),
Eloi Aran


De solanes i obagues,
Santi Torres


Passejant per les meves entranyes...,
Cristina Ruano


Siguiendo flechas,
Dani Villanueva


Mayo todo el año,
Ismael Bárcenas


Etiqueta,
Daniel Mercado


Cantando nuestra esperanza,
Cistobal Fones


Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner