Bàner
Qui dia passa any empeny PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Oscar Fuentes Nuño   
dilluns, 6 de febrer de 2012 11:28
Share

Una dita popular que sentim sovint. Com sempre, amaga una saviesa de segles. Durant aquesta època –al final i inici de l’any- la sentim sovint. Potser la crisi hagi ajudat a recuperar-la. Amb aquesta expressió som conscients que el temps continua el seu pas imparable. Això és una realitat inqüestionable. Però ens interpel•la la nostra actitud davant la vida. Ens mostra i ens anima a l’actitud que aparentment sembla més còmode: sobreviure. Però no deixar que ens afecti res és impossible. Gairebé suposa més esforç que l’implicació. A més, quan decideixo no actuar, ja estic prenent una decisió. És impossible ser neutre.
Passem a una altra opció. Per exemple, provo de ser protagonista de la meva vida. Al començament de curs, d’any ens podem fer propòsits. És una opció clàssica. Aquesta disposició al canvi ja és saludable. Pensem en millorar les nostres capacitats, en afavorir el nostre creixement i desenvolupament. Però, amb el pas del temps, també experimentem la nostra fragilitat, els nostres errors. Potser és un aprenentatge nou o una experiència que hem de recordar cíclicament, perquè ens fa més humans, més sensibles. Ens ajuden a purificar el nostres desitjos, les nostres intencions.
Tant debò aquests objectius que ens hem proposat expressin els nostres desigs més profunds, els nostres somnis. No ens deixem emportar per el valor, el guany, el prestigi, pel pragmatisme. Per horitzons que estan de moda actualment... però que no sabem on ens porten. Siguem capaços de reflexionar personalment. L’Evangeli ens pots ajudar a orientar-nos en aquest sentit. És una proposta contracultural però plena de vida i felicitat.
Per últim, un repte. Com poder fer perquè aquests propòsits es converteixin en compromís. És un pas difícil. Posem un exemple, com un enamorament pot esdevenir amor quan arriben les primeres dificultats, conflictes,malgrat els nostres errors, febleses, que hem esmentat abans. Com podem orientar sempre la nostra vida a més. Es tracta d’un exercici de programació, però a nivell vital. Deixo oberta la pregunta. Potser en podem parlar amb els nostres amics, en el nostre grup, amb la nostra parella. Per acabar, una que ens ofereix el mateix Jesús: “Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit” (Jn 12, 24).


Òscar Fuentes sj

 
 

Cercar

Bàner

TSKV.cat

Amics de TSKV

L'Homilia del Marc,
Marc Vilarassau


Amidaments (estimatius),
Eloi Aran


De solanes i obagues,
Santi Torres


Passejant per les meves entranyes...,
Cristina Ruano


Siguiendo flechas,
Dani Villanueva


Mayo todo el año,
Ismael Bárcenas


Etiqueta,
Daniel Mercado


Cantando nuestra esperanza,
Cistobal Fones


Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner