Bàner
CAMPS DE TREBALL-TSKV 15 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Enric Puiggròs   
dijous, 16 d'abril de 2015 19:43
Share

ENCARA NO TENS CLAR EL QUE FER AQUEST ESTIU? Parla amb algú de pastoral de la teva escola, que t'ho podrà explicar. Trobaràs tota la informació en aquest .pdf

Les experiències d’estiu TSKV són aquelles experiències pastorals, adreçades als nostres joves en edat escolar i universitària, que apleguen joves de diferents centres de la nostra xarxa educativa i pastoral, impulsades des de la Coordinació de la Pastoral de Joves de la Companyia de Jesús a Catalunya.

Els darrers anys hem establert una senzilla oferta de Camps de Treball (sobretot per la quantitat de places que oferim) adreçada a diferents grups d’edat, a fi d’atreure especialment aquelles persones que poden aprofitarse més (en profunditat i impacte vital) d’aquestes experiències. Focalitzem el nostre objectiu a aquelles persones que porten procés (a l’escola, als centres de pastoral) i que “tenen possibilitat d’anar més lluny en el seguiment del Crist”.

 

 

 

 

2n CICLE D’ESO

CAMINA i DEIXA PETJADA (4-11 DE JULIOL). Descarrega el CARTELL i el VIDEO

És el camí ignasià en el tram Lleida-Manresa. La dinàmica consisteix a caminar pels matins i a les tardes poder realitzar algunes activitats de treball (personal i grupal). L’itinerari té dos moments culminants: l’un a Montserrat (on Ignasi de Loiola va deixar la seva armadura) i el final a Manresa, on les famílies dels participants recullen els seus fills/es després de compartir l’eucaristia.

QUÈ CAL?:

  • Ganes de caminar i entrar en contacte amb l’itinerari de St Ignasi
  • Disposició a obrir-se als altres participants
  • Disposició a treballar aspectes espirituals

Els acompanyants són un grup de joves universitaris i professionals joves de l’àmbit del Casal Loiola amb anys d’experiència en l’acompanyament de joves. A més, aquest itinerari serà el 4t any que es realitza.

NÚMERO DE PLACES: màxim 18 persones.
CONTACTE: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

CAMÍ A L’ORIGEN (5-12 Juliol) - KOSTKA

El Col·legi Kostka proposa per als seus alumnes el tram basc del Camí de St Jaume, tram que coincideix en llocs emblemàtics, amb el Camí Ignasià, especialment en l’arribada al Santuari de Loiola. Tot i que l’escola ho ofereix als seus alumnes de 4t d’ESO-BATX, ofereixen a la xarxa 10 places (màxim) per aquelles persones que haguessin fet l’any passat el Camina i Deixa Petjada i facin 4t d’ESO. El grup de monitors són 3 educadors del Col·legi Kostka. És per això que intentem oferir les dues experiències combinades.

QUÈ CAL?:

  • Ganes de caminar i entrar en contacte amb l’itinerari de St Ignasi
  • Disposició a obrir-se als altres participants
  • Disposició a treballar aspectes espirituals

NÚMERO DE PLACES: mínim 20 (un màxim de 10 per a la resta d’escoles de la xarxa).
CONTACTE: julia.escardo@e.edu, alex.luque@e.edu

 

BATX - CICLE GM

CAMP DE TREBALL URBÀ (27 juny-11 Juliol)

Adreçat als alumnes de BATX i allotjats a MIGRASTUDIUM (al barri gòtic de Barcelona), el Camp de Treball Urbà ofereix l’oportunitat de tenir una experiència de voluntariat continuat i acompanyat a realitats necessitades a la nostra ciutat. A on es fa el servei? Hi ha diverses institucions -vinculades a la Companyia- que treballen amb infants en risc (Centre Salut Alta, Bellvitge, MigraStudium). Alguns complement l’acció amb infants amb la visita a residències d’avis.
Durant les tardes es recullen les vivències viscudes durant el dia, i s’intenta posar paraula als impactes viscuts durant el voluntariat. L’experiència comença durant un primer cap de setmana per conèixer el grup i el cap de setmana intermig té com a objectiu poder aprofundir en l’experiència espiritual que pot facilitar el propi coneixement d’un mateix, dels altres i de Déu, d’aquest Déu que mostra el seu rostre en els més necessitats.

PLACES: 12 (APROX)
CONTACTE: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

LOURDES (25-29 JUNY)

D’acord amb la Fraternitat de Lourdes, i en coordinació amb els bisbats, algunes escoles tradicionalment feu una crida a anar a Lourdes, com una activitat pastoral tant per ESO com per Batxillerat.
Com que les dates es solapen amb l’inici del Camp de Treball Urbà, us demano que si hi ha alguna persona que creieu que li pot anar bé el Camp de Treball Urbà, convideu-lo/la que renunciï a Lourdes. Seria una llàstima que es perdés l’inici d’una experiència que pot ser enriquidora per això. Evidentment, ho deixo a la vostra consideració, però com que les places de l’Urbà són molt limitades, em permeto.

 

UNIVERSITARIS

Almería (18 juliol-2 Agost)

Un camp de treball que fa anys que funciona, i que té un fort component social, ja que es tracta de dur a terme un Casal en un barri d’Almería. El contacte amb realitats de tanta necessitat i amb el món de la immigració no deixa indiferent. Especialment adequat per persones que vulguin tenir un impacte en un lloc no proper a casa seva però que encara no es veuen capacitades per afrontar el viatge cap al 3r món.

QUÈ CONVÈ?:

  • Desig de servir i de posar-se en joc en realitats en les que estiguis més exposat.
  • Contacte amb realitats de necessitat i de pobresa
  • Poder llegir i harmonitzar la teva fe amb l’impacte de voluntariat que estàs tenint.

CONTACTE: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

INFORMACIÓ A TENIR PRESENT: La data límit per inscriure’s al Camp de Treball és el 29 de Maig. Per ajudar les persones indecises, així com donar l’oportunitat de parlar amb els pares i explicar-los l’experiència, per si ho necessiten abans d’inscriure els nois/es, farem una reunió informativa el dia 22 de MAIG. Per qualsevol dubte de tipus general, podeu contactar amb mi.

Enric Puiggròs SJ
Coordinador de la Pastoral de Joves i Director Pastoral de JE

 

 

Darrera actualització de dijous, 23 d'abril de 2015 08:56
 
 

Cercar

Bàner

TSKV.cat

Amics de TSKV

L'Homilia del Marc,
Marc Vilarassau


Amidaments (estimatius),
Eloi Aran


De solanes i obagues,
Santi Torres


Passejant per les meves entranyes...,
Cristina Ruano


Siguiendo flechas,
Dani Villanueva


Mayo todo el año,
Ismael Bárcenas


Etiqueta,
Daniel Mercado


Cantando nuestra esperanza,
Cistobal Fones


Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner