Bàner


Qui dia passa any empeny PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Oscar Fuentes Nuño   
dilluns, 6 de febrer de 2012 11:28

Una dita popular que sentim sovint. Com sempre, amaga una saviesa de segles. Durant aquesta època –al final i inici de l’any- la sentim sovint. Potser la crisi hagi ajudat a recuperar-la. Amb aquesta expressió som conscients que el temps continua el seu pas imparable. Això és una realitat inqüestionable. Però ens interpel•la la nostra actitud davant la vida. Ens mostra i ens anima a l’actitud que aparentment sembla més còmode: sobreviure. Però no deixar que ens afecti res és impossible. Gairebé suposa més esforç que l’implicació. A més, quan decideixo no actuar, ja estic prenent una decisió. És impossible ser neutre.
Passem a una altra opció. Per exemple, provo de ser protagonista de la meva vida. Al començament de curs, d’any ens podem fer propòsits. És una opció clàssica. Aquesta disposició al canvi ja és saludable. Pensem en millorar les nostres capacitats, en afavorir el nostre creixement i desenvolupament. Però, amb el pas del temps, també experimentem la nostra fragilitat, els nostres errors. Potser és un aprenentatge nou o una experiència que hem de recordar cíclicament, perquè ens fa més humans, més sensibles. Ens ajuden a purificar el nostres desitjos, les nostres intencions.

Llegiu-ne més...
 
Tan Lluny PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Santi Torres   
dimecres, 9 de març de 2011 11:15

540 són els quilòmetres que separen Barcelona d’Alger, pocs més dels que hem de fer per arribar a Madrid; 860 els que ens separen de Tunis, gairebé la mateixa distància que tenim fins a Paris. En la nostra geografia mental, el Mediterrani no és un mar petit és un abisme fet de desigualtats polítiques, socials i econòmiques. En cap altre lloc del planeta, es dóna una disparitat tan bèstia en els índex que marquen el desenvolupament humà (esperança de vida, analfabetisme, renda per càpita, salut, educació...) com en aquests pocs quilòmetres que separen el Nord del Sud mediterrani.

Llegiu-ne més...
 
El més gran spoiler PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloi Aran   
dimecres, 29 de febrer de 2012 08:59

Diuen que, abans, quan hi havia acomodadors al cinema, si no els donaves propina et “xivaven” el final de la pel·lícula: “L’assassí és el majordom”. D’això, explicar el final de la història, en diuen “spoiler” que, segons la wiki, vol dir “malaguanyar”, desentranyar l’argument. Els spoilers solen donar molta ràbia, perquè no et deixen gaudir de la narració, t’espolien la necessitat de posar-te dins de la història, d’acompanyar als personatges o de identificar-te amb ells. Com identificar-te amb el majordom si ja saps que és un assassí?, Com riure un acudit si ja t’expliquen la gràcia?.

Llegiu-ne més...
 
Cuinant la Pastoral PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Marc Vilarassau   
dijous, 9 de febrer de 2012 11:10

COPA AMPLIADA a Bellvitge

Dissabte 4 febrer 2012

 

Fa temps que laics i jesuïtes treballem colze a colze en la missió. El fet és que se'n parla molt d'aquesta "col•laboració", la fem sortir en quasi tots els postulats, potser perquè per a molts és encara quelcom nou, que cal promoure i defensar. Què voleu que us digui? Jo he crescut dins la Companyia respirant aquesta col•laboració en tots aquells camps apostòlics on he tingut la fortuna de col•laborar. És per això que els postulats em sonen cada cop més com la cançó de l'enfadós, que sembla que s'acaba, però torna a començar. Quelcom nou, per l'amor de Déu!

 

Llegiu-ne més...
 
POLÍTICA: UN CAMP PER L’ACCIÓ I EL COMPROMÍS CRISTIÀ PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Oscar Fuentes Nuño   
dijous, 17 de novembre de 2011 09:48

La política ens afecta directament. Som éssers socials, vivim inmersos en la res publica. Possiblement, som una de les generacions del nostre país que som més conscients de la nostra condició de ciutadans. Però ens sentim realment allunyant de la dimensió institucional. Ho demostra l’índex d’abstenció de les últimes convocatòries. D’altra banda, existeix un malestar social que s’ha expressat visiblement en el moviment dels indignats. Una realitat que ens ha fet reflexionar sobre la realitat social, política i econòmica des d’una visió fonamentalment juvenil.

Tota reflexió sobre la realitat actual hauria de començar valorant el desenvolupament històric que l’ha precedit. De forma general, podem dir que la realitat actual socialdemocràtic és recent a la nostra història. Durant quasi dos segles, el nostre Estat ha experimentat el temptatiu de consolidar-lo passant, fins i tot, per múltiples tensions i la Guerra Civil.  L’estructura política actual pot millorar certament, però no presenta alternatives vàlides que la discuteixin. Si comparem amb altres etapes anteriors, potser hauríem d’agrair la situació actual i les possibilitats que ofereix i que hauríem de saber desenvolupar.

Llegiu-ne més...
 
Free Download Christmas PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloi Aran   
dimecres, 14 de desembre de 2011 09:36

Heu vist Matrix? Segurament recordareu l’escena en la qual en Neo, el protagonista de la pel•lícula, adquireix tot allò que li cal per dur a terme la seva missió descarregant-se els  programes més diversos de forma gratuïta. Armament? Amb un clic s’ho descarrega. Un curs de pilotatge d’helicòpters? Amb un altre clic s’ho descarrega, etc. Així mateix, molt sovint  sembla la nostra vida i el nostre comportament a la xarxa. Ens descarreguem impunement i sense gaires miraments tot allò que necessitem, sense cap mena de cost: posem “free download” al cercador seguit de l’objecte de la nostra atenció i arrambem amb el que calgui.
Ara bé, ens podem baixar allò que és realment important sense cap mena de cost?

 

Llegiu-ne més...
 


 

Cercar

Bàner

TSKV.cat

Segueix-nos

feed-image RSS 2.0

Amics de TSKV

L'Homilia del Marc,
Marc Vilarassau


Amidaments (estimatius),
Eloi Aran


De solanes i obagues,
Santi Torres


Passejant per les meves entranyes...,
Cristina Ruano


Siguiendo flechas,
Dani Villanueva


Mayo todo el año,
Ismael Bárcenas


Etiqueta,
Daniel Mercado


Cantando nuestra esperanza,
Cistobal Fones


Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner