Altres pàgines dels Jesuïtes   
 
   
 
 Oh My God!CanSongsEx-LibrisAtelierFot el CampCalaix de SastreLinksContacteQui som? 
 
 
 
 
 
Tens ganes de participar en alguna secció?

Si vols escriure sobre una pel·li que t'ha agradat, un llibre, un concert,... a TSKV.cat obrim un espai per a la teva proposta.

Obre el nostre formulari de col·laboració, omple'l amb el teu article i podràs ser un dels nostres col·laboradors ALSO STARRING

 

 
 
 
La lectura a l'abast de tots
Oriol Toro

 

 

-“¿Cuando regresarán?” – Les ganes de tornar són proporcionals a la dificultat de fer-ho. Fa tres setmanes que he tronat de Cerro Chato, un petit poblet del centre de l’Uruguai que ens va rebre amb els braços oberts i que ens han transmès una energia i unes ganes de treballar inusitades.

Actualment formo part del grup de narradors Vivim del Cuentu. Des de fa 4 anys ens dediquem a explicar contes a tort i a dret per a petits i grans i alguns estius ens dediquem a crear biblioteques en països de l’Amèrica Llatina en el marc del què anomenem Biblioteques Sense Fronteres.

Aquest estiu ens hem desplaçat a l’Uruguai després d’haver recorregut editorials, llibreries i centres escolars explicant a nens i nenes les dificultats que tenen alguns infants del nostre món per tenir accés a la lectura. Així entre tots, hem recollit 4.200 llibres que hem dut a l’altre costat de l’Atlàntic per tal que petits i no tant petits puguin gaudir del dret universal de la lectura.

Des del primer dia en terres uruguaianes tothom es va mostrar disposat a col·laborar. La gent gran venia a primera hora a donar un cop de mà a pintar, classificar i endreçar l’espai de l’antic Institut del poble que havia d’ubicar la nova biblioteca. I a la tarda els més grans eren substituïts pels més menuts que en sortir d’escola s’acostaven al vell recinte escolar per tal d’ajudar-nos amb la decoració del mobiliari. L’esforç i el treball de tots van tenir el punt culminant el 21 d’agost passat amb la gran inauguració de la biblioteca a la que s’hi van atansar prop de 500 persones.

Avui, un mes després d’haver tornat no parem de rebre correus que ens expliquen com la biblioteca està plena de vida i s’hi organitzen tallers de lectura, de manualitats, així com espectacles de contes. La Biblioteca Infantil y Juvenil de Cerro Chato ja és una realitat.

 
 
27
La lectura a l'abast de tots
Oriol Toro

<...

 
26
Per una dificultat, un somriure!
Laia Platero
...
 
25
La Doma Natural, una connexió profunda amb el cavall.
Blanca Martí
Els àrabs conten que Déu...
 
22
Centre Obert "La Salut Alta"
Anna Santiago
El Centre Obert “La Salut Alta” es troba al bell mig ...
 
21
Dues realitats, un mateix camí
Héctor Molero
<...
 
 
ARXIU
 
 
 
 

contacte------------------------qui som?-------------------------jesuites.cat---------------------------------------------------------------------------tskv.cat 2007