Altres pàgines dels Jesuïtes   
 
   
 
 Oh My God!CanSongsEx-LibrisAtelierFot el CampCalaix de SastreLinksContacteQui som? 
 
 
 
 
 
Tens ganes de participar en alguna secció?

Si vols escriure sobre una pel·li que t'ha agradat, un llibre, un concert,... a TSKV.cat obrim un espai per a la teva proposta.

Obre el nostre formulari de col·laboració, omple'l amb el teu article i podràs ser un dels nostres col·laboradors ALSO STARRING

 

 
 
 
Quan un canvi de plans esdevé drecera
Un grup de joves seguint el camí que va fer Ignasi de Loiola fa 500 anys
redacció Jesuïtes .cat

 

 

Un inesperat canvi de plans va fer que Ignasi de Loiola arribés i es quedés a Manresa. Era l'any 1522. El fet que les portes de Barcelona fossin tancades als viatgers per por a la propagació de la pesta, provocà que aquell cavaller amb vocació de pelegrí, fes de la capital del Bages l’escenari de la seva conversió.

Després de visitar la Moreneta i oferir-se en vetlla d’armes, Ignasi volia prosseguir el seu combat espiritual dirigint-se a Jerusalem, la terra on va morir el seu Senyor. Barcelona, i no Manresa, era l’escala necessària pel viatge del pelegrí. I sense haver-ho previst, aquell nou camí, el que va de Montserrat-Manresa, esdevingué per a Ignasi de Loiola, un espai que permet entendre tot el que ha suposat aquell home i la Companyia de Jesús en la historia de l’Església i del Món Contemporani.

Cada any un grup de pelegrins refan aquest camí de vint-i-cinc quilòmetres endinsant-se en la dinàmica generativa de l’espiritualitat ignasiana. Tot comença amb una “vetlla d’armes” a la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat. Allà hi resten tres hores en una nau insòlitament buida de visitants. És de nit. El contrast entre el magnífic espai d’acollida i la seva estranya buidor reenvia a l’essencial de la pròpia existència i el seu sentit. Bona preparació per a l’actitud de recerca que Ignasi duu a dins i el farà trobar el sentit de la inesperada nova etapa. Tant se val, la recerca ja és un espai familiar per al pelegrí.

Els pelegrins contemporanis que es van acostar a Montserrat la nit del divendres 26 de març s’han familiaritzat amb aquesta vivència ignasiana. Per això, no tot concloïa amb la vetlla davant la Moreneta. L’endemà, amb els ressons de l’experiència a la Basílica, descendeixen a la vall. Es un camí de baixada, d’aterratge a la realitat que posa a prova l’autenticitat de totes les místiques. El camí vers Manresa, cap a la Cova de Sant Ignasi, és un encontre amb els primers colors de la primavera al Bages: el verd del blat tendre, els ametllers en flor, l’ombra fantasiosa de la serralada santa... Aquest camí també va ser per ells escenari d’encontres personals a dos, a tres, a quatre... Sempre cercant complicitats. Cadascú amb preguntes ben diferents, però tots, d’una manera o altre, en recerca.

Finalment, a primer hora de la tarda del dissabte 27, la Cova de Manresa els acull. Allà poden refer-se de l’etapa. Passant per la cova d’Ignasi, plegats agafen esperit pel retorn a la vida quotidiana. Al llarg de vint-i-quatre hores han viscut en el símbol de la Vetlla-pelegrinatge d’Ignasi de Loiola a Montserrat i Manresa. Ara, els toca emprendre un altre viatge cap a casa. Ara toca continuar recerques, però havent entès que, com per a Ignasi de Loiola, un sobtat canvi de plans pot esdevenir drecera.

Comentaris
 
24
Quan un canvi de plans esdevé drecera
redacció Jesuïtes .cat
Un inesperat canvi de plans va fer que Ignasi de Loiola arribés...
 
21
Highway 61
Marc Vilarasau Alsina
És el títol d'una cançó de Bob Dylan ...
 
20
Projecte: Colom de la pau
Salvador Grané
Durant diversos estius, el Secretariat Interdiocesà de Pastoral...
 
19
Immigració i crisi?
Eneida Alaiz Chueca
Quan parlem d’immigració i crisi sembla que la crisi...
 
18
Stabilo Boss
Marc Vilarasau Alsina
Coneixeu els marcadors fosforescents? N’hi de diverses marq...
 
ARXIU
Comentaris
Tens alguna idea? Vols afegir algun comentari?
Fes-ho aquí
 
 
 

contacte------------------------qui som?-------------------------jesuites.cat---------------------------------------------------------------------------tskv.cat 2007